Джаз ФМ ще отпразнува своя 14-и рожден ден в компанията на гости, с поздравите и пожеланията на слушатели и с много от най-добрата джаз, соул, фънк и блус музика, създадена през последния век. Така този специален ден ще е поредният на добро усещане за живота, което радиото създава за своята постоянно растяща аудитория.

Сред специалните гости в сутрешното предаване „Джаз ден“ на Светослав Николов ще е Мирослава Кацарова – една от най-обичаните джаз певици на България, която води и две предавания в ефира на радиото – за латино и за вокална джаз музика. Със свое изпълнение „Честит рожден ден!“ на Джаз ФМ ще пожелаят двама от големите радетели за развитието на джаз сцената и за приобщаването на нови почитатели към нея – Михаил Йосифов (тромпет) и Вили Стоянов (тромбон). В „Следобедни импровизации“ на Таня Иванова ще ви срещнем с Теодосий Спасов, който днес бе обявен за Артист на ЮНЕСКО за мир. Миналата година той взе участие заедно с прочути полски музиканти в концерт от фестивала на Джаз ФМ „София джаз пик“, който посветихме на Международния ден на джаза под егидата на ЮНЕСКО.

През целия ден слушателите ще отправят своите поздрави и музикални желания по телефона на 02/9430920, на електронен адрес: [email protected], в профилите на радиото във фейсбук и туитър: jazzfmbg.

Джаз ФМ излъчва от 17 септември 2001 г., като премиерната дата бе избрана да съвпадне с Деня на Вяра, Надежда и Любов и празника на София. От тогава насам на честота 104 MHz, онлайн на www.jazzfm.bg, както и в кабелни мрежи в цялата страна, то споделя най-доброто от вековното звукозаписно наследство и най-новото от класиците и младите артисти в областта на джаз, соул, фънк и блус музиката. Всеки нов проект на български джаз артист радиото представя с музика и интервюта в ефир и на сайта, като така изгражда виртуална библиотека с нови български джаз творби. В ефир и на сайта слушателите могат да проследят най-важното от световните тенденции в джаза днес чрез специални срещи с най-големите артисти. Всяка година Джаз ФМ участва със специални програми в Международния ден на джаза и Световния ден на радиото, които се провеждат под егидата на ЮНЕСКО. Отделен интернет канал – Jazz FM Lounge, се грижи да популяризира съвременната танцувална джаз музика.