Младата и талантлива пианистка Мария Каракушева представя втората част на проекта си Classic In The Jazz на 30 юли на терасата на Culture Beat Club в София.

Акустичният концерт e естествен резултат от търсене на нови и атрактивни форми за представяне на класическата музика. Мария Каракушева, джазменът Момчил Атанасов, който пристигна от Ротердам за концерта, Антон Пиперов (бас) и Деян Илиев (барабани) ще разчувстват меломаните с виртуозни изпълнения на класика и джаз.

Форматът на шоуто е динамичен и театрален, с вербален и музикален диалог между музикантите и с неочаквани промени на ритъма и настроението. Ще чуете и оригинални аранжименти на най-доброто от гении като М. Мусоргски и Е. Григ.

За Мария Каракушева:

Мария Каракушева е сред най-добрите млади класически пианисти в България. Започва да свири на пиано на 5 години, първите международни награди печели на 9г., а на 12г. изнася първия си самостоятелен концерт в зала България.

Когато е на 23 създава проекта Classic In The House, в който заедно с DJ Borra смесва класическа музика с хаус. Целта й е да привлече вниманието на младите хора към класическите произведения чрез модерно звучене в авангарден формат.

Мария заснема първия си музикален видео клип - “Harmony”, режисиран от Александър Моллов, през 2011-а.

Същата година тя стартира нов акустичен проект, наречен Classic In The Jazz, в който с джаз пианист изпълнява интерпретации за две пиана на легендарни произведения от най-изтъкнатите представители на двата жанра. Продължението на Classic In The Jazz ще можете да чуете във вторник вечерта.