Младен Петков започва да се занимава с радио, веднага след като завършва гимназия в Стара Загора през 1996 г. После се дипломира - "Клинична социална работа", в Софийския университет "Св. Климент Охридски”. Възпитаник е на Държавния департамент на САЩ, а преди седмица се върна от Лондон, където завърши магистратура по Международна журналистика в University of Westminster. Обожава да пътува, а последното му предизвикателство е работата му като журналист в новото bTV Radio. Младен гостува на предаването "Преди обед" по bTV, за да разкаже повече за това какво ще чуем по bTV Radio...

Как звучи "Преди обед" по bTV Radio?

Телевизията по радиото звучи много по-различно. Има само звук и хората слушат много по-критично, отколкото ако има и картина, така че трябва да внимаваш.

Кажи какво точно ще се случва по bTV Radio – ти основно си човекът, който има ангажимент основно към програмата, като журналист?

По bTV Radio ще се чуват едни от най-добрите предавания, като "Тази сутрин”, "Преди обед”. Ще се чуват, също така, предаванията на bTV Action – "Код: Криминално", "Хрътките". Повечето публицистични предавания и bTV Новините, които ще бъдат на всеки час.

Вероятно няма да имате сериали?

Не, но можем да ги разказваме.

Кажи ми за твоите предавания – хващаш две много силни части от деня, особено "трафик тайм"-а.

Едното предаване е „За София”. То е от 13:30 часа, веднага след шоуто на Слави, до 15:00 часа. Основно в предаванията ще акцентираме върху диалога със слушателите. Те ще могат да коментират това, което с е е случило. Също така ще могат да се информират коя е най-популярната новина в уебсайта на bTV. Има и игра, нещо като новинарски пъзел.

Кога ще се случва?

В началото на предаването – към 13:40 часа, да го кажем.

Какво раздавате в играта, освен удовлетворение на широката аудитория?

Засега е удовлетворение на широката аудитория, но така слушателите ще могат да тестват доколко са запознати с нещата, които се случват в новините.

А музиката?

Музиката ще бъде такава, каквато се харесва на всички – утвърдени хитове от вчера и днес, ако мога така да се изразя.

Разкажи защо се върна от Англия в България? Това ли те привлече – ангажиментът в bTV Radio?

Това е нещо интересно, което досега не съм правил, не съм се занимавал. Досега съм работил само в музикални станции, но в Англия за първи път имах възможността да се занимавам с по-сериозна журналистика. Отразявах кралската сватба, размириците в Лондон.

Много интересни теми беше разработил през последната година в Англия. Направи един филм... Разкажи накратко...

Филмът всъщност е моята дипломна работа и за него получих отличие. Той беше за България и за инцидента, който се случи със Свидетелите на Йехова. Казваше се Bleeding Witnesses. Това беше 12-минутен документален филм, в който представих всички гледни точки, един балансиран поглед върху събитията, които се случиха. Накрая, точно преди да се върна в Англия, се случи нападението над джамията и това влезе в края. Аз казах, че един вид се поставя под въпрос бъдещето на толерантността в една държава. Ние сме част от ЕС и това е една много разнообразна общност с много разнообразни хора, нрави, традиции и би трябвало да се обърне внимание на тази общност и да сме по-толерантни. Това беше в края на филма.  

Сега изкушава ли те отново телевизията, като журналист, който е работил върху проблемни теми и прави филми?

Телевизията започнах да я откривам в университета. Имах възможност да завърша радио документалистика, но избрах да направя филм, защото досега не съм правил нищо за телевизия и е много интересно, много предизвикателно.