За пета поредна година се организира фестивала „Силата на рока 2015 г.”, в който ще се избира най-добрата авторска рок песен. Подробности за съревнованието разказа певицата Милена Славова в студиото на „Тази сутрин” по bTV.

Конкурсът е с национален мащаб и се стреми да открие млади рок банди, които пишат авторска музика и търсят поле за изява. Съревнованието ще се проведе в три дни – 18, 19 и 20 септември от 18 часа в столичен рок клуб.

Засега финалистите са 28 групи. Желаещите все още могат да кандидатстват за участие като изпратят демо на свое изпълнение.

В последния конкурсен ден – неделя, ще има гост изпълнители от Сърбия, които са станали победители в подобния тамошен конкурс „Китариада”. Победителят в „Силата на рока 2015 г.” също ще има възможност да свири на сръбска сцена.

Сред другите награди в съревнованието са запис на песен в музикално студип, видео клип, както и други предметни награди като музикални инструменти.

В журито влизат Милена Славова и Буги Барабата, Васко Громков и Ивайло Кицов, както и един от членовете от журито на сръбската „Китариада”.