Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев се завърна от Германия, където в събота вечер постигна 20-ата си поредна победа на професионалния ринг, след като се наложи с лекота над Ивица Перкович. На летище "София" в ранните часове на еня Кобрата бе любезен да оговори на въпросите на журналиста от bTV Петър Бакърджиев.

"Със сигурност не беше лесно да се намери противник. Всичките тези номера, които направиха и се опитаха да направят , въпреки че не беше кой знае какъв противник важното е, че се състоя мачът, което е важно за мен, защото аз трябва да бъда на ринага и ми трябва допълнителен опит", каза Кубрат Пулев за двубоя в Рощок.

Колко можеш да бъдеш искрен за да кажеш защо се случва всичко това. Сигурно има някакво задкулисие?

Причината никога не е една. Те са няколко. Причината е аз съм номер 2 в световната ранглиста, първи е Владимир Кличко, след това е Кубрат - България. От там нататък на всеки един противник като му кажат срещу номер 2 в световната ранглиста или номер 1 в iBF нормално е всеки да иска много пари.

Добре, но това е все едно да играеш срещу Барселона, а всеки иска да играе срещу Барселона, всеки иска да играе на "Ноу Камп"?

Да, но това е във футбола, докато при бокса е малко по-различно. При бокса като играеш някой път боли, а доста често някои от мачовете завършват в интензивно отделение. Мисля, че трябва да се радваме, че от млка България е излезнал такъв шампион, който побеждава съперниците си, който е класа над съперниците си. Аз победих доста сериозни противници и съм доказал пред себе си и предполагам и пред България, че мога да побеждавам и много по-големи съперници. Дай боже да победа и Владимир. Някой път се играят, както и във футбола контроли. Няма как.

Не спираш да повтаряш аз съм българче и обичам всичко нантатък, но сам разбираш, че ако си германче ще бъде много по-лесно. Сам на себе си ли се опитваш да докажеш, че така е по-добре?

Бях българче, сега съм българин и ще си остана такъв до края на дните ми сигурно. Няма какво да го коментираме и някой да се чудят защо, ама защо не. Много хора говорят много неща, но аз в това съм категоричен.