Най-новата магистрала у нас - все по-опасна за шофьорите. Едва открита, Марица вече взе жертва, а водачите се оплакват, че все по-често набиват спирачки заради животни по пътя.

Такава е ситуацията на 46-ти километър, където е паднала мрежата, която огражда аутобана. Наши зрители сигнализираха, че по иначе новата магистрала се разхождат кучета. А, за съжаление, това не е единствената опасност, която дебне.

От пътното управление са сезирали полицията за пробивите, като липсващи мантинели. Всъщност, мантинелата тук, оказва се, не е препятствие. Доказват го шофьорите на камиони, които спират не по правилата и притичват от единия до другия край на пътя.

Освен пешеходци, по магистралата свободно се движат селскостопански машини, а колоездачи се разминават на косъм с профучаващи тежки камиони.

 

 
 
 
 
 
На фона на тези нарушения, старите участъци от магистралата за пореден път се кърпят. Между Харманли и Любимец ръбове колкото педя заплашват всеки шофьор. Този участък ще бъде ремонтиран, но план кога ще се изчистят обраслите с трева до кръста канавки край Свиленград няма.

От пътната полиция са притеснени, че на края на магистралата лампите не светят  

„Ще сезираме и финансово министерство, за да могат да пуснат осветлението на пътния възел”, каза гл. инспектор Иван Расоков от „Пътна полиция” – Хасково.

Собственик на магистралата е Пътната агенция, от чието управление в града заявиха, че нередностите ще бъдат отстранени бързо.