Оранжев код е обявен за 8 области в Северозападна и Централна България. Прогнозата е, че в тези райони ще се излеят между 30 и 60 литра дъжд на квадратен метър. В останалата част от страната е в сила по-слабият жълт код, където очакваните количества са между 20 и 40 литра.

Вятърът от изток-североизток ще се усили - ще е умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно и силен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са от 21° до 26°, в североизточните райони, където ще завали по-късно след обяд – до 28°, в София - около 21°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. С прекъсвания ще превалява дъжд. По-интензивни и на повече места ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно и силен вятър от изток-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са 24°-26°, близки до тази на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно и ще вали дъжд. Ще има и гръмотевична дейност. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще достигне 16°, на 2000 м около 10°.