Столичното метро се обслужваше тази сутрин в пиковите часове от по-малко влакове поради техническа причина. Влаковете се движеха през интервал 10-12 минути вместо редовните 4-5. Проблемът беше отстранен малко преди 10 ч., а в 10.47ч. беше възстановен редовният интервал на движение на влаковете по линиите на метрото. 

"Техническият проблем е свързан с влак, който е спрял да се движи на изхода на депото в кв. „Обеля“ и препречва движението на останалите мотриси. В момента се правят опити той да бъде изтеглен, за да освободи пътя за движение на другите влакове", обясни Стоян Братоев, директор на „Метрополитен” ЕАД.

В сутрешните часове по трасето се движиха едва 20 влака.

Братоев изрази надежда проблемът да бъде отстранен преди 8 ч., но и след това проблемът продължи, като в пиковите сутрешни часове станциите на метрото се напълниха с пътници.

Зрители на bTV сигнализираха, че са чакали метрото по над 15 минути, някои от тях казаха дори за половин час.

Закъснения в метрото
(Photo: Аз, репортерът)

„Метро в 8:30 сутринта след 15 минути чакане в Европейска столица. Без предупреждение чакахме почти 30 минути метро в час пик”, написа наш зрител в рубриката „Аз, репортерът” и сподели снимка с таблото на метростанция „Европейски съюз”.