"Да работя по проекта на д-р Милен Врабевски беше едно много интересно преживяване”- сподели легендарният барабанист и продуцент Саймън Филипс в интервю за Z-Rock пред Елена Розберг. – “От дълги години обичам българската музика и имам увлечение по българския фолклор. В София съм идвал на концерт с Тото. Не познавах много страната. Внезапно се откри възможност да участвам в проект, който е от България! Беше много много ингригуващо. Идеята беше много интересна. Докато работихме по музиката на д-р Врабевски, с Милен си говорихме и за вашия фолклор. Слушахме заедно български народни песни. Прекрасно е да имам възможността да работя с музиканти от целия свят, защото музиката е универсален език. Голямо удоволствие беше да работя по проекта на Intelligent Music. Беше страхотно като опит и преживяване.”- допълва Саймън Филипс.

На въпроса- защо Тото са една от най-великите групи на света- Саймън Филипс отговаря така: “Всичко е свързано с музиката. Сборно, ние, музикантите от групата сме написали страшно много песни. Голяма част от тях са много известни. Ние сме сред малкото групи на света, които имат повече от един хит. Това прави Тото запомняща се група. Другото нещо е калибърът на професионализма на музикантите в групата. Той е много голям. Това е група, която е много приятно да слушаш наживо. 21 години прекарах в Тото и те бяха фантастични! Много съм щастлив, че хората обичат Тото.”

В интервюто той разкрива защо соловата му група, с която идва на 13-ти май на концерт в Sofia Live Club, се казва Protocol. Разказва как е избрал китариста от Danger Danger Анди Тимънс и останалите инструменталисти за своя проект. В интерюто за Z-Rock,  Саймън Филипс говори за младежките си години като барабанист в Judas Priest и за голямата си страст- джаза.

Кое е голямото предизвикателство за легендарния музикант-барабаните или продуцентството- ще научите в петък в 13.30 по Z-Rock от интервюто със Саймън Филипс.

Бившият барабанист на “Тото” Саймън Филипс е звезда в проектите на Intelligent Music на българския автор и продуцент д-р Милен Врабевски. Саймън Филипс е свирил с артисти като The Who, Judas Priest, Tears for Fears, Джо Сатриани и Whitesnake.

Гостуването му у нас на 13-ти май е част от европейското турне, с което Филипс представя албума си от 2013 г. Protocol II. В Sofia Live Club той ще изсвири и любими песни от по-стари албуми, както и чисто нови пиеси от предстоящия си студиен албум. На сцената с него ще излязат Анди Тимънс, Стив Уайнгарт и Ернест Тибс.

Саймън Филипс се увлича по българската музика преди много години заради Милчо Левиев. Затова, участието му в проекта на Intelligent Music и д-р Милен Врабевски, е нещо много желано и съвсем естествено.