Днес слънцето вече няма да има възможността да се показва. Небето ще е покрито с облаци и ще превалява. В Предбалкана и в планините ще прехвърча сняг, в Софийско - дъжд и сняг.

В Дунавската равнина първо ще вали дъжд, но към края на деня и там ще премине в сняг. В Тракийската низина и на югозапад, където ще е по-топло, ще вали само дъжд. Ще остане доста хладно като за средата на март.

Температурите през деня ще са между 4 и 7 градуса в северната половина от страна до към 8-9 в южната.

Над планините също ще е облачно и мъгливо. Дебелата снежна покривка още малко ще се увеличи, тъй като ще превалява сняг. През деня вятърът по билата ще е предимно умерен, но привечер ще се усили.

Утре ще се задържи студено и все още със слаби превалявания. В този ден ще сме свидетели на частично слънчево затъмнение. За съжаление времето няма да е много благоприятно. Все пак ако искате да го наблюдавате се насочете в северозападните райони от страната, тъй като там облаците ще започнат да се разкъсват.

Само няколко часа след това идва и астрономическата пролет. В нейна чест и времето също ще се запролети. Още от сутринта над западната половина от страната ще сме огряни от слънцето. Над източната преди обяд все още слабо ще превалява, но до обяд ще спре, облаците бързо ще намалеят и слънцето ще се покаже.

Температурите също ще допринесат към пролетното усещане. Почти навсякъде максималните ще са около и над 10 градуса. В неделя пак ще се заоблачи и в понеделник отново слабо ще превалява.

Във вторник обаче облаците пак ще се разкъсат и ще пропуснат слънцето. В понеделник за кратко ще захладнее, но във вторник температурите отново ще се повишат.

Повече за времето - на dalivali.bg