Една от гордостите на София през последните години е реконструираното кръстовище на Семинарията. Според много хора обаче проектът има недостатъци.

„Стане ли към 17:00 часа, трафикът е вече ужас - не може да се мине, както и сутрин около 8:30-9:00 часа”, обясни шофьорът Валери Ангелов. „Специално по „Симеоновски шосе” категорично няма никакво облекчение. Кръгово кръстовище 100% щеше да е по-добре”, коментира друг - Николай Чернев. „Кръговот - да, ама не като на „Лъвов мост”, а кръгово със светофари”, посочи Светослав Тодоров.

И според архитект Димитър Димитров вложените над 15 млн. лв. са използвани неефективно, а светофарите, макар и „умни”, забавят движението. „Кръстовището трябва да бъде на три нива – движението по „Симеоновско шосе” да мине на долно ниво, което позволява. Няма инфраструктурни проблеми. А на ниво терен да остане едно спокойно кръгово кръстовище. Нека продължават да се движат колите по естакадата, като се оправи”, препоръчва архитектът от сдружение „Граждани за София".

Според арх. Димитров, „Лъвов мост” също е пример за несъобразително проектиране.

Според сдружението, дългосрочното решение за трафика в София е реализиране на няколко лъча от естакади на три нива, които да прекосяват града.