Силна буря с огромни ледени късове град връхлетя столицата. Градушката с големината на орех и яйце се изсипа върху сгради и паркирани автомобили малко преди 17.00 часа и нанесе сериозни щети. 70-годишен мъж е загинал, след като паднало дърво го е затиснало в Борисовата градина.

Двама мъже са извадени невредими от кола, върху която е паднало дърво. Инцидентът е станал на ул. „Пиротска“ и бул. „Ст. Стамболов“.

Бурята събори дърво на "Алея Яворов" и клоните му са паднали върху жена. Тя е откарана в лечебно заведение. В "Пирогов" са били приети и прегледани над 30 души, пострадали от градушката. Повечето са с рани на главата и лицето, и порезни рани на ръцете и краката. Сред тях няма деца. Един мъж на 27 години остава за лечение в болницата. Ще му бъде направена операция на ръката, която е сериозно порязана.

Болница „Александровска” е претърпяла големи щети – изпочупени са прозорците на две от клиниките. Оттам информираха, че е непосредствено след бурята е имало срив на цялата електрическа система, включили са се генераторите. Не е имало проблем с пациентите. Тези, които са се намирали в стаите с изпочупени прозорци, са били преместени и ще нощуват нормално.

Бурята прекъсна и част от комуникациите – временно нямаше достъп до мрежата на някои мобилни оператори. Имало е краткотрайни прекъсвания на тока.

За по-малко от няколко минути земята побеля от лед. По улиците има счупени дървета.

На места се образуваха задръствания, тъй като шофьорите изчакваха градушката да спре. Улици в центъра на града се наводниха, предаде репортер на btvnews.