Коледният концерт на Енио Мориконе бе отличен, организаторите: Благодарим на Класик ФМ, без тях нямаше да се справим!

Коледният концерт на Маестро Енио Мориконе в България спечели първо място в надпреварата за музикално събитие в България за 2013 година, организирана от Eventex Awards. На сцената, за да получи наградата излезе Алена Старк от организаторите на концерта „Ивент Зона“. Тя заяви: „Благодарим на Класик ФМ Оркестър, без тях нямаше да се справим“.

През декември 2013 г. България посрещна гениалният филмов композитор и диригент Енио Мориконе. В грандиозния спектакъл под диригентската палка на Маестрото си партнираха Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио.

При нестихващите аплодисменти в залата, Енио Мориконе се върна три пъти на сцената.
Музикалните образи на Маестрото оживяха във вълнуващите изпълнения на Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио. Един след друг се редуваха незабравимите епизоди от филмовите шедьоври „Недосегаемите“, „Имало едно време в Америка“, „Легенда за пианиста“, „Добрият, лошият и злият“, Имало едно време на Запад“, „Ново кино Парадизо“, „Малена“ и др.

С този забележителен концерт музикантите на Класик ФМ радио добавиха и името на Енио Мориконе към своята впечатляваща колекцията от звезди на класическата музика, с които те са свирили през последните години. Сред тях са солисти като Джошуа Бел, Найджъл Кенеди, Пинкас Цукерман, Шломо Минц и други.