От минус 1 само преди час – към 7 часа вече е плюс 1 в София. Обратно на обичайното, по това време вместо да падат температурите, рязко се повишават. От обещаните за тази сутрин минус 5, паднаха само минус 1-2 и то само в крайния Запад.

При обещани минус 5 за Севера - в момента там е плюс 2-3.

От целодневни минуси през цялата седмица – днес 7-8 – до около десет ще достигнат градусите на повечето места в страната. Севернякът отслабва и стихва и вече е топлещо. С топлещото слънце - за западните и централни райони петъчната пролет ще е абсолютно автентична.

Малко по-плавно ще е запролетяването само в най-крайните източни райони. Там все още ще подухва макар и вече много по-слабо. В тази част на страната ще има повече облаци, а температурите ще достигнат до само 5-6 градуса.

Планината ще е идеална за разходки - слънчева, почти тиха със съвсем слаб и неусетен северен повей. По курортите температурите ще са около 5-6.

Слънцето ще грее и в събота, като температурите ще останат високи. В неделя ще превали, но слабо, а през следващите 5-6 дни температурите ще се задържат около и над 10 градуса.