От понеделник до края на летния сезон 30 полицаи от КАТ-София ще патрулират и на мотори. Целта е да бъдат много по-мобилни и да реагират по-бързо на нарушенията.

С началото на новата седмица шофьорите по софийските улици ще трябва да пазят не само цивилните, но и униформените мотористи. Маршрутите на катаджиите са официално 10 – най-натоварените в столицата, включително и Околовръстното шосе.

„На булевардите Цариградско шосе, България, Левски, Дондуков, Христо Ботев, Сливница, Тодор Александров са местата с най-интензивно движение. Там мотоциклети могат да отреагират по най-оптималния начин и да въздействат на нарушителите”, обяснява Борислав Василев.

Патрулиращите на мотор полицаи ще се движат по двама. Така ще могат да налагат глоби и издават фишове – акцията, която ще продължи до есента.

От полицаите на мотори се очаква да се намесват и в спречкванията между агресивните водачи. В другите градове с натоварено движение такава практика е почти невъзможна, защото полицията не разполага с толкова мотоциклети.