Порои обхванаха Балканите. Отново проливен дъжд в Западна и Централна България. На места дъждът беше придружен с градушки.

Проливни дъждове предизвикаха сериозни щети на жители в областите Пловдив, Монтана и Враца. От МВР съобщават, че при много от случаите се е наложила намеса на екипи от пожарникари.

Вследствие на интензивните валежи в Пловдивска област е пропаднал мост в село Първенец. Водите на реката в село Храбрино също са залели мостово съоръжение.

След поройния дъжд е преляла реката в село Марково.

Общо седем екипа РСПБЗН-Пловдив са били мобилизирани на място. Пожарникари и спасители отстраняваха паднали дървета на пътя за селата Извор и Дедево и към хижа "Равнища", както и по отводняване на избени помещения в Куклен и селата Белащица и Брани поле.

Бедствено е положението и във Враца. Градът е под вода. Блокирани са основни булеварди. Ивма закъсали автомобили. В село Палуче спешно се изгражда дига, където от Блакана се стича огромно количество вода. Критична е ситуацията в Девин двор. В Криводол има наводнени къщи и дворове.

Спасителни екипи на РСПБЗН-Враца са помогнали за изтеглянето на четири автомобила от двата подлеза в областния град, както и за отводняването на мазета на сгради и дворове. Водите на река Лева в района на село Бели Извор са излезли от коритото си, в резултат на което са наводнени къщи.

Евакуирани са две деца, организирано е извозването на човек на хемодиализа. Спряно бе движението по ж.п. линията Враца – Криводол, тъй като част от траверсите са отнесени.

Работи се по изтеглянето на закъсали автомобили в село Горно Пещене. Има залети къщи и дворове в Криводол, след като реката е излязла от коритото си. На терен помощ на хората оказват шест пожарникарски екипа.

На 29 сигнала за отводняване и закъсали автомобили са се отзовали спасителните екипи в Монтанска област. Изтеглени са били пет леки коли от две наводнени улици в областния град.

Пет екипа са работили по почистването на шахти на улиците в Монтана, улиците в града са проходими. Пожарникари и спасители се включиха в отводняване на шахти и мазета адреси в жилищни квартали.

След проливния дъжд в столицата е постъпил сигнал за паднал електрически стълб на бул. "Алея Яворов". Екипи на електроразпределителното дружество пристигнаха на място за отстраняване на проблема. Няма пострадали хора или автомобили, но бе регистрирано голямо забавяне в движението на градския транспорт.

Предвид обявения код жълто в София и областите Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник продължава поддържането на повишена готовност на териториалните структури на ГДПБЗН. Създадена е организация за следене на нивото на реките Искър, Огоста, Тимок, Арчар, Лом, Струма и Марица.