В bTV Репортерите тази неделя, 4 март от 19:30 часа водещият на „За София” и „Разговор в трафика” по bTV Radio - Младен Петков, ще разкаже за състоянието на съвременната българска музика през погледа на работещия модел в Румъния.

Най-излъчваната песен у нас през 2011 г. беше на румънски изпълнител - All My People на Саша Лопез, докато българските поп изпълнители се „радваха” на едва 5 % присъствие в комерсиалните медии.

Звезди от родната и румънска музика, сред които Алекс Раева, Миро и Инна коментират възможностите за българските таланти, а експерти разискват предизвикателствата и възможностите за индустрията. Филмът ще проследи и предизвикателствата пред двама новоизгряващи таланти в България и Румъния.

Филмът на Младен Петков е от две части и е заснет в Лондон, Букурещ и София. Оператор е колега та на водещия от University of Westminster - Лора Гезвелер.

Защо няма български таланти на световната музикална сцена и какво можем да научим от румънците ще разберете във филма за bTV Репортерите. Първата част ще бъде излъчена на 4 март, неделя, от 19:30 часа.

Автор: Младен Петков

Оператор: Лора Гезвелер