На 2 юли в Студио 5, Джон Лоутън ще представи новия видеоклип на песента "Happiness".  

На събитието ще се даде начало на кампанията 841 гласа на хепатит С. Джон Лоутън и Ваня Щерева ще споделят защо са избрали да подкрепят именно каузата за хепатит С и да дадат гласност на този проблем.
Силвана Лесидренска ще представи историята на пациент, страдащ от болестта, който също ще бъде част от гостите на събитието.
DJ Marten Roberto ще направи официално представяне на ремикса към песента Happiness – за първи път специално за гостите на премиерата!

Хроничният Хепатит С, от който страдат около 1,5% от българите, вече е лечим и у нас. Това съобщиха днес лекари и пациентски организации. Голяма част от пациентите с Хепатит С, не знаят, че са инфектирани. Едва 10 или 15 на сто от болните, обаче успяват да се излекуват, останалите почти 90 на сто остават хронични носители. Към момента Здравната каса финансира терапия, която действа при половината от болните. Новите медикаменти, които могат да лекуват почти всички инфектирани, все още не се заплащат, но са приложени на 100 души у нас като подарък от фирмите производители, обясни един от най-добрите гастроентеролози у нас проф. Крум Кацаров.


2 юли, 19 ч., Студио 5
(бул.„България“ 1, Национален дворец на културата, вх.А3)

Специални гости на събитието:

Джон Лоутън
музикант, бивш вокалист на Uriah Heep

Ваня Щерева
певица, актриса и писателка, режисьор на новия клип на Happiness

Marten Roberto
DJ

Силвана Лесидренска
председател на „ХепАктив“

д-р Станимир Хасърджиев
председател на „Хепасист“