На Автомобилен салон София 2015 от 17 до 25 октомври ще се състои официалната премиерата за България на новия градски автомобил на Peugeot - 108.

На щанда на София Франс Ауто в зала 4 посетителите ще могат да видят 108 със сгъваем покрив и персонализация Tattoo.

Компактен и гъвкав към градската среда, новият Peugeot 108 се отличава с модерен дизайн. 108 предлага възможност на клиента да притежава уникален автомобил: избор между хечбек или сгъваем покрив, персонализация, интериор, брой врати, цветове... Всеки нов Peugeot 108 доказва своята индивидуалност. 

Новият Peugeot 108 се превръща в огледало на смартфона на потребителя благодарение на неговия голям 7-инчов сензорен екран, притежаващ функцията Mirror Screen, която предлага нови възможности за свързване с MirrorLinkTM и AppInCar. Новият представител на марката е високо оборудван: камера за задно виждане, климатроник, безконтактен достъп и стартиране на автомобила. Модерен и с много таланти, новият PEUGEOT 108 не забравя и най-важните качества за сегмента. Той се придвижва в града благодарение на неговата компактност и пъргавост. 108 е изключително икономичен благодарение на неговите 3-цилиндрови двигатели. 

Чрез персонализация всеки има своя нов Peugeot 108

Peugeot 108 предлага също така многобройни възможности за персонализация. Спирайки се на PEUGEOT 108 TOP! клиентът може да избере цвета на покрива. Черен, сив, червено-лилав? Това може да се съобрази според цвета на купето. Ексклузивно за хечбека с 3 врати, варианта с двата цвята се предлага в: лилаво (Red Purple) и галско сиво (Gris Gallium) или бяло (Blanc Lipizan) и позлатена мед (Aikinite). 

Така клиентът може да участва в оформянето на стила на своя Peugeot 108 благодарение на 7 теми за персонализация и 3 различни интериора. Темите за персонализация включват външни стикери, основи на огледала за обратно виждане в различни цветове, вътрешни стикери, тапицерия на пода, покритие на ключа или картата за безконтактен достъп и стартиране, докато трите варианта за вътрешна персонализация включват цветовете на бордното табло и централната конзола. 

С новия Peugeot 108 - ежедневно удоволствие

С дължина от 3.47 м и ширина 1.62 м, PEUGEOT 108 е шампион в компактността и се отличава в града. Редуцираните му надвеси и намаления радиус на завой от едва 4.80 м му позволяват с лекота да избягва препятствията. Тази архитектура позволява също така да се изнесе мястото на водача, така че да осигури отлична видимост. 

При отварянето на вратата на багажника, покривалото за багаж се прибира до прозореца и се разкрива един голям багажник за сегмента: 196 литра с комплект за ремонт на спукана гума, 180 литра с резервно колело. 

Товаренето се извършва без усилие благодарение на ниския товарен праг, само 77 см, и голямо пространство от 1 м между арките на колелата. Първоначалният обем може да се увеличи до 750 литра чрез сгъване на облегалките 50/50 на задната седалка. За това, трябва просто да се дръпнат двете ленти, достъпни отвън. В купето PEUGEOT 108 има много за места за съхранение. Жабката с капак може да побере бутилка от 1л., а джобовете във вратите бутилка от 0,5 л. 

Двигатели

Гамата се състои от четири 3 - цилиндрови ефикасни двигатели:

- 1.0 e-VTi 68 BVM5, 88g/km CO2

- 1.0 VTi 68 BVM5, 95g/km CO2

- 1.0 VTi 68 ETG5, 97g/km CO2

- Нов двигател PureTech 1.2 VTi 82 BVM5 , 99g/km на CO2

 Те се възползват от лекотата на Peugeot 108, маса от само 840 килограма, за да се осигури на пътниците баланс от високо ниво между пътно поведение и комфорт. За тази цел окачването е изградено около преден мост тип Pseudo McPherson и деформируема задна греда . 

Свържете новия Peugeot 108 с вашия смартфон

Peugeot 108 навлиза в нова ера на градския автомобил със своя голям сензорен екран в центъра на таблото. Опционално на ниво Active и серийно на Allure, този 7-инчов екран създава нова връзка между автомобила и неговия водач. Той обединява радиото, борд компютъра и настройките на автомобила. И отива далеч отвъд тези функции! 

В действителност, смартфона, този изключително личен аксесоар, е полезен по всяко време. Сега той може да се използва включително и в автомобила. Потребителят може да се свърже по два начина: чрез Bluetooth ® за използване на функциите на телефона и за музикалните файлове на мобилното устройство и чрез Mirror Screen за приложенията, съвместими с автомобила. Благодарение на Mirror Screen, сензорният екран на Peugeot 108 се превръща в огледало на съвместимия свързан телефон. Тогава водачът управлява своя смартфон от сензорния екран на своя автомобил: всяко действие върху екрана се отразява на смартфона.