В майските дни на културата, Асоциация „Българска книга” традиционно организира и провежда „Пролетен базар на книгата”.

На 28 май министърът на културата г-н Владимир Пенев официално ще обяви началото на пролетните срещи с книгите и литературата. Събитието е с начален час 10.30 ч. на сцената на културната програма, Мраморно фоайе, Национален дворец на културата.

Над 80 изложители ще се представят в предстоящото издание на „Пролетния базар на книгата”. Щандовете им ще бъдат разположени на ІІІ етаж на НДК на площ от над 600 кв.м. Събитието се провежда в рамките на възстановения „Салон на изкуствата”.

В дните от 28 май до 2 юни, от 10.00 до 20.00 часа, столичани и гости на столицата ще имат шанса да се срещнат с любимите си писатели, да поговорят с издателите за най-новите им заглавия, да станат част от събитията, включени в културната програма.

На щандовете на издателствата предстоят срещи с автограф с едни от най-четените съвременни български писатели: Александър Секулов, Ася Кулева, Боян Бенев, Васил Георгиев, Георги Господинов, Георги Ангелов, Деян Енев, Иво Сиромахов, Калин Терзийски, Людмила Филипова, Людмил Тодоров, Марко Ганчев, Михаил Вешим, Петър Делчев, Светлана Дичева, Станислава Станоева и много други.

По случай 1 юни – Международният ден на детето, на 31 май на сцената на културната програма – Мраморно фоайе, за децата ще има голямо куклено шоу.  

Събитието е част от Културния календар на Столичната община.

„Пролетният базар на книгата” се осъществява с медийното партньорство на Аз – чета, в. „Стандарт”, БНР, бТВ радио, радио „Джаз ФМ”, радио „Енджой”, радио „Зирок”, радио „Мелъди”, радио „Класик ФМ”. 

Очакваме ви!

СЪПЪТСТВАЩА КУЛТУРНА ПРОГРАМА - ПРОЛЕТЕН БАЗАР НА КНИГАТА