Съществуват ситуации, в които нуждата ни от магнезий е много по-висока. Ето защо в периодите на повишено напрежение си струва да наблюдаваме поведението и емоциите си, за да разграничим нежеланите симптоми на стрес.

Те включват проблеми с концентрацията, безпокойство, неоснователна тревожност, трудности при правилното оценяване на ситуацията, раздразнителност, промяна в настроението, проблеми със съня, нервни навици (например гризане на нокти).

Това може да включва физически симптоми на психични или емоционални проблеми, като например болка, диария или запек, чести настинки, проблеми със сексуалната активност. В такива случаи може да се налага повишаване приема на магнезий чрез храната или употребата на продукти с магнезий. 

До момента изпитванията показват, че най-добра бионаличност осигуряват органичните соли на магнезий, най-добрите от които са лактат (особено в дихидратна форма) и цитрат, чиито бионаличности при оптимални условия е близо 100%, а честотата на нежеланите реакции е много по-ниска в сравнение с други продукти, съдържащи други магнезиеви съединения.

Проверете вашето ниво на стрес в Националния стрес тест

Magne B6® e лекарствен продукт без лекарско предписание, който съдържа магнезиев лактат дихидрат, доставяйки магнезий в лесно усвоима форма – една от най-добре усвояемите от човешкия организъм форми на магнезий. Освен това лекарственият продукт съдържа витамин В6, който е важен и необходим за увеличаване на стомашната абсорбция на магнезий. Витамин В6 има синергичен ефект с магнезий. Не случайно Magne B6 e и най-използвания продукт съдържащ магнезий в целия свят, удостоверено със сертификат на IMS.