Широко рекламираните ремонти по магистралите изнервиха десетки хиляди българи по празниците. Какъв е графикът и ще попречи ли той и на летните почивки?

Четири участъка от магистрала „Тракия” са в ремонт. Това са онези проблемни участъци от аутобана, за които правителството отпусна 100 млн. лв., а скоростта беше намалена на 90 километра в час.

Пътен ад по „Хемус” и „Тракия”. Така определиха хиляди шофьори началото на отминалите празници - 1 май. В последвалите почивни дни тапите бяха на приливи и отливи, днес също.

Труд кипи в района между петия и десетия километър на магистрала „Тракия”. Старата асфалтова настилка, част от която на повече от 10 години, вече я няма.

„Надяваме се от следващата седмица, живот и здраве, да положим новата настилка и да вървим в график, защото е изключително кратък срокът", заяви Парашкев  Кръстев от „Автомагистрали” ЕАД.

Изпълнителите на ремонтите ни призовават да се въоръжим с търпение: „Ползите ще бъдат за всички пътуващи, по-безопасно, по-бързо да платим цената за забяването".

До 1 юли се очаква да са готови четирите участъка по магистрала „Тракия”. Шофьорите обаче не вярват.

 
 
 

Днес пък правителството одобри още 29 млн. лв., с които ще се финансира строителството на „Хемус" в участъка Белокопитово-Каспичан.

Междувременно започна вторият етап от ремонта на столичното „Цариградско шосе”. От тази сутрин до края на месеца ще бъде затворена едната половина на булеварда при алея „Яворов”. Рехабилитацията обхваща участъка от булевард „Пейо Яворов" до надлеза над булевард „Г. М. Димитров", както и участък от булевард „Александър Малинов" до Околовръстния път.