Затворени са проходите "Златишки", "Върбишки", а в прохода "Републиката" има ремонтни дейности

  Ремонти се извършват по магистралите "Тракия" и "Люлин", съобщава пресцентърът на МВР. По АМ "Тракия" в област Пазарджик поради изграждане на асфалтова отбивка на км. 66+700 ляво и дясно в двете посоки се затварят за движение интензивна и изпреварваща ленти. Движението се отклонява по аварийна лента.

  По АМ "Люлин" в област София е ограничено движението в активна дясна лента в дясната тръба на първи тунел в посока Перник, както и в лявата тръба посока София, поради извършване на аварийно-ремонтни работи. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента.

  По автомагистрали "Хемус", "Марица" и "Струма" няма ремонтни дейности. До 30 септември е в сила ограничението за движение по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни и дните петък и неделя.

  Забранява се движението по републиканските пътища на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий в часовия интервал от 13.00 до 21.00 часа.

  Затворени са проходите "Златишки", "Върбишки", а в прохода "Републиката" има ремонтни дейности на мостови съоръжения при км 7+007 и км 7+577. Движението в посочените участъци се осъществява без отбиване, с ограничение на скоростта и пропускане на МПС през едната пътна лента последователно в двете посоки, до приключване на обекта.

  В прохода "Ришки" от км 0+000 до км 43+500 (област Шумен) пътят е в частична рехабилитация, а в "Петрохан" е забранено движението на МПС над 10 тона, проходът е в процес на рехабилитация. В проходите "Твърдишки", "Дюлински", "Айтоски", "Вратник" и "Шипка" има ограничения за товарни автомобили.