1 октомври 2013, София

Големият френски пианист Ричард Клайдерман избра Оркестъра на Класик ФМ радио за своите концерти във Финландия, организирани от ART BG. Те ще се състоят на  4, 5 и 6 октомври в най-големите концертни зали на Финландия в градовете Турку, Тампере и Хелзинки. Клайдерман познава добре музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио, с които си е партнирал на всичките му 4 гостувания в България.  “Те са изключително добри изпълнители, много силни. Изумително е колко са млади, а свиренето с млади музиканти е винаги много интересно.” - споделя Ричард Клайдерман за работата си с оркестъра.

Оркестърът на Класик ФМ радио е сред водещите състави за класическа музика в България. Той успя да спечели доверието и възхищението на публиката с блестящите си концерти със световните звезди Джошуа Бел, Найджъл Кенеди, Ванеса Мей, Иън Андерсън, Пинкас Цукерман, Шломо Минц, Мидори, Los Romeros, италианската поп група POOH и много други. Музикантите са свирили с голям успех в Германия, Испания, Франция, Норвегия и Дания. Сега предстои първото им гостуване във Финландия.

Заедно с българските музиканти Клайдерман ще изпълни пред финландската публика своето ново шоу  „РОМАНТИКА“. В него са включени пиесите от последния му албум, издаден през м. Февруари 2013 г.. В програмата са и някои от най-големите хитове на пианиста - „Балада за Аделин“ и песента от известния филм „Ромео и Жулиета". С тяхното изпълнение Ричард Клайдерман оправдава името, с което го нарича Нанси Рейгън – „Принцът на романса“.

Един от най-успешните инструментални звукозаписни творци в света, Ричард Клайдерман, е покорил стотици сцени, разчувствал е милиони хора. „Балада за Аделин“ е продадена в 22 милиона копия в 38 страни. Клайдерман е записал над 1000 мелодии, и е продал 70 милиона албума в световен мащаб. Във върха на кариерата си той изнася по 200 концерта за 250 дни.

Концертите във Финландия са съответно на 4 октомври в зала Logomo в Турку, на 5 октомври в зала Tampere-Talo в Тампере и на 6 октомври в зала Finlandia-Talo в столицата на Финландия – Хелзинки. Всички концерти започват от 19:00ч.

Билети могат да бъдат закупени онлайн на Lippupista.fi.