Ричард Клайдерман ще гостува на „Европейски музикален фестивал 2013“ на 5 април 2013г. в зала 1 на НДК. Това ще бъде четвъртото посещение на прочутия френски музикант в България и той отново ще се изяви заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио.

Вече 36 години продължава изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман. Тя започва през 1976 г. със записа на известната пиеса  „Балада за Аделин” на композитора Пол дьо Сеневил и продуцента Оливие Тусон. Оттогава насам, Клайдерман е изнесъл над 2000 концерта по целия свят и е продал над 100 милиона албума в 57 страни. Той концертира активно и е известен с това, че може да изнесе 200 концерта за 250 дни. 58-годишният пианист създава свой специфичен стил, наситен с много романтика, в който съчетава класически творби с поп-звучене. Записал е над 1200 пиеси и има славата на суперзвезда в областта на популярната класическа музика. По думите на един немски журналист „той със сигурност е направил повече за популяризирането на пианото по света от всеки друг от Бетовен насам”.

Билетите за концерта на Ричард Клайдерман са в продажба от днес на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, на билетната каса на НДК и онлайн на TICKETSBG. Цените са от 30 до 70 лв.