Прочутият френски пианист Ричард Клайдерман пристигна в София вчера за концерта си по повод 20-годишнината от създаването на Classic FM радио. Клайдерман отправи специален поздрав към единственото радио за класическа музика в България, който слушателите ще могат да чуят в ефира на Classic FM.

Тази вечер в Зала 1 на НДК Клайдерман ще посвети своите изпълнения на празника на медията, която в продължение на две десетилетия предлага на слушателите програма с музикални шедьоври от последните няколко века. Пианистът ще свири заедно с талантливите музиканти от Оркестъра на Classic FM радио. Събитието се организира от музикална агенция „Кантус Фирмус“, а местата са напълно разпродадени.

Публиката ще чуе New Blue Rondo, по известния хит на Дайв Брубек,  You Raise Me Up на дуото Secret Garden, откъси от балетите „Ромео и Жулиета“ от Прокофиев и „Спартак“ от Хачатурян, от мюзикълите „Клетниците“  и West side story, от филмите „Списъкът на Шиндлер“ и „Титаник“, както и  хитове на ABBA и Стиви Уондър. Към тях се добавят и оригиналните мелодии на Пол Дьо Сеневил, чиито пиеси Eleana и Ballade pour Adeline са се превърнали в класика. 

20 години Classic FM радио е организатор, съорганизатор и партньор на най-мащабните концерти, фестивали и събития за класическа музика и се е наложило като своеобразна институция за класическа музика в България.

Още информация за концерта и празничната програма ще на намерите на www.classicfm.bg.