В проектобюджета на СО за 2014 г. е предвидено строителството на още две детски градини в район "Младост"

Шест нови детски градини ще бъдат завършени до края на тази година, съобщи днес заместник-кметът на София Ирина Савина при проверка на строителството на нова сграда в район "Младост".

Строежът на дванайсет от предвидените 17 детски градини е вече започнал, а останалите се в процедура по избор на изпълнител или предстои тяхното обявяване.

Пет детски градини ще бъдат завършени догодина, а изграждането на останалите шест ще приключи в началото на 2015 г. За строителството на нова сграда към ЦДГ 23 в кв. "Горубляне" избраният изпълнител е Обединение "Строител" ДЗЗД, а стойността на договора е 3 202 494.68 лв. с ДДС. Детската градина ще бъде готова през февруари 2014 г. Със завършването й ще бъдат разкрити шест градински и две яслени групи за 200 деца.

В проектобюджета на Столичната община за 2014 г. е предвидено строителството на още две детски градини в район "Младост" - ново детско заведение за 10 групи в ж.к. "Младост 4" и преустройство на бившата сграда на частно училище ЕСПА в ж.к. "Младост 1" в детска градина за 8 групи. С тези два проекта ще бъдат разкрити още 450 нови места в един от столичните райони с най-много чакащи за прием деца.