За трета поредна година easyJet, четвъртата по големина европейска авиокомпания, организира вчера „борба” с Великденски яйца.

В духа и атмосферата на празника стотици млади хора и семейства с деца премериха сили с Великденски яйца, специално боядисани за надпреварата.

В почивния ден 1000 столичани и гости на града избраха да прекарат няколко хубави часа на открито, вземайки участие в забавната инициатива в Борисовата градина в София.

Веселата равносметка след традиционния вече празник за града e: 1000 участници, 510 преборени яйца, много пожелания за здраве и късмет и спечелени 10 двупосочни билета до Лондон и Манчестър.

Инспектор N-JOY и талантливата българска певица Миленита откриха официално събитието. Миленита се обърна към присъстващите с думите: "Чувствам се страхотно, като виждам толкова много млади хора тук в центъра на София. Радвам се, че съм днес с вас и благодарение на easyJet можем да направим заедно един наистина страхотен Великденски празник”.

След масовото „преборване“ с Великденски яйца, Миленита изтегли в томбола с помощта на най-малките участници на случаен принцип имената на 5-ма победители.

Жаклина Златева и Силвия Христова са късметлиите от играта на easyJet и радио N-JOY, които спечелиха самолетни билети за двама до Лондон и Манчестър. В продължение на една седмица те се съревноваха с други участници, отговаряйки вярно на един от петте поставени от easyJet въпроса.

Имената на Жаклина и Силвия бяха изтеглени вчера в томболата от две дечица и благодарение на easyJet, ще имат възможността да заведат свой приятел до двете английски дестинации от София. Жаклина ще лети до Лондон, а Силвия – до Манчестър. Останалите трима участници, които спечелиха самолетни билети в „борбата“ с яйца, са Веска Крилова, Гергина Радкова, Бояна Дичева.