„Музикален коктейл” се нарича концертната програма, с която Софийски камерен хор „Васил Арнаудов” ще участва в тазгодишния „Европейски музикален фестивал”. Тя ще бъде представена два пъти, като първата изява на хора ще бъде на 23 април в концертната зала на Националното музикално училище от 19:30 ч. Основната част от „коктейла” представляват откъси от популярни мюзикъли – сред тях са шедьовърът на Ендрю Лойд Уебър „Котките”, както и американските хитове „Южен пасифик” от Р. Роджърс, „Уестсайдска история” на Ленард Бърнстейн и „Чикаго” от Джон Кандер, към които се добавя и по-новото заглавие „Wicked” от Стивън Шварц, който е работил за много продукции на „Дисни”. Друга основна част от програмата на хора са няколко пиеси от европейските романтици. Много мелодична красота и празнично настроение носят трите канцони на Джоакино Росини „Надежда, Вяра, Обич”, които ще изпълни хорът. Освен тях в програмата присъстват още ария из операта „Дама Пика” от Чайковски и най-известната пиеса на френския композитор Жан-Пол Мартини „Любовно удоволствие”. В почти всички изпълнения ще има участие на солисти, подбрани от състава на хора. Концертът ще започне с четири песни от млади съвременни композитори – Михаел Бойесен, Витаутас Мишкинис, Франческо Милита и българската авторка Валентина Добрева. Концертът е посветен на 40-годишнината от създаването на Дом на културата „Средец“, където хорът провежда своите репетиции. С програмата „Музикален коктейл” Софийски камерен хор „В. Арнаудов” ще участва в Четвъртия световен фестивал на мюзикъла, който се провежда в Солун от 25 до 28 април.

На 15 май Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“ ще представи програмата „Музикален коктейл” и в концертната зала на Общински културен институт „Надежда”. Концертът там ще започне в 19:00 ч., и в него ще участват и музикантите от оркестър „Симфониета „София”, ръководени от Свилен Симеонов.

И двата концерта на Софийски камерен хор в Европейския музикален фестивал са с безплатен вход. Покани с места могат да бъдат получени от касата на „Кантус Фирмус“ във фоайето на зала „България“.

"Европейски музикален фестивал", представен от агенция „Кантус Фирмус“, е част от календара на културните събития на Столичната община и на Министерството на културата за 2014 г. Фестивалът се организира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019, със съдействието на Столичната община и Министерството на културата на Р. България.

Софийски камерен хор е създаден през 1966 г. и е лауреат на две големи награди, шест специални и осемнадесет първи награди от международни конкурси.  Гастролирал е в 22 европейски страни и Япония. Хорът има издадени няколко грамофонни плочи, и е реализирал записи за европейски и японски телевизионни и радио-компании, както и седем самостоятелни компакт-диска От 2005 година той е съществена част от постоянния състав на Хора на Класик ФМ Радио и участва в много концертни програми, съвместно с Оркестъра на Класик ФМ Радио.

За своя принос към съвременното българско музикално изкуство Софийския камерен хор е награждаван с редица специални отличия, сред които: „Златна лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци (2001 г.), „Златен плакет”  на Българския хоров съюз (2006 г. и 2011 г.), Почетен диплом на Министерството на културата на Република България (2008 г.), „Златно перо” на Класик ФМ Радио  (2011 г.). От 1991 година хорът носи името на своя основател и дългогодишен диригент проф. Васил Арнаудов (1933 – 1991).

Теодора Павлович е професор по хорово дирижиране в Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” и Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Канена е като лектор на престижни музикални форуми и е член на жури на международни хорови конкурси в много страни в Европа, в САЩ, Япония, Хонг Конг, Южна Корея, Тайван, Израел. През 2008 г. тя дирижира сесия на Световния младежки хор (Посланик за мир на ЮНЕСКО). От 2008 година е вицепрезидент за Европа на Международната федерация за хорова музика /IFCM/, а от 2010 г. е председател на артистичната комисия на Световния младежки хор.

Европейски музикален фестивал” е един от най-значимите музикални фестивали на столицата от последното десетилетие. Той се организира по традиция с официалното партньорство на Министерството на Културата на Р. България и Столичната община. През годините в него са участвали ярки имена от световните музикални сцени като Найджъл Кенеди, Миша Майски, Пинкас Цукерман, ансамбъл „Кремерата Балтика”, „Цукерман чембър плейърс”, Камерен оркестър „Концертгебау”, Васко Василев, Шломо Минц и др.