Специалният гост на Фестивала за независимо американско кино So Independent е Джеймс Джерманок даде интервю на Елена Розберг за bTV радио. Джерманок е награждаван автор, режисьор и продуцент, консултант и лектор. Дългогодишен сътрудник на агенция ICM (International Creative Management), където е представител на актьорите Алън Аркин, Артър Милър, Шърли Маклейн, Дъдли Мур, Анди Руни, Норман Шварцкопф.

Той е режисьор и сценарист на романтичната комедия "Пасионата", разпространена от Cоlumbia Tri Star в над 150 страни. Последният му филм "Ем", на който е продуцент, е носител на Голямата награда на журито от филмовия фестивал в Сиатъл и на наградата на Крайтирион за вдъхновяващ проект.

Джеймс Джерманок води майсторски класове в областта на киното като изкуство и индустрия. Той е изнасял лекции на международните филмови фестивали в Палм Спрингс, Лондон, Единбург, Бруклин, Сиатъл, в университетите Йейл и Харвард.

В рамките на SO Academy Джеймс Джерманок ще проведе майсторски клас по темата "Как да направиш филма си сега: ключови методи за финансиране и продуцентство".

Чуйте интервюто на Елена Розберг от 24 октомври в прикачения файл.