„След като няма политическа воля за спешни избори, кабинетът не трябва да бърза с оставката. Виждам много ясно, че никой друг не желае спешни избори”, заяви в четвъртък председателят на БСП Сергей Станишев.

Това се случва само два дни след като сам анонсира, че е време това правителство да си ходи, тъй като политическото доверие в него вече е изчерпано. Той обясни заключението си със съждението, че другите политически сили не желаят спешни избори и това е видимо от техните реакции.

Станишев отново посочи, че отговорното отношение би било изборите да са в края на юли, "но след като няма такава политическа воля, не смятам, че тогава кабинетът трябва да бърза с оставката. От ГЕРБ няма политическа воля за провеждане на бързи избори", коментира лидерът на БСП и добави: „Няма да се поддадем на условия на ГЕРБ”.

В отговор на въпрос Станишев каза, че оставката на кабинета няма да е преди заседанието на КСНС във вторник. „Мисля, че правителството каза, че е готово да работи, докато не се обяви служебно правителство, и това е редното и законното отношение”, каза той.