Стартира дванадесетото издание на Европейския музикален фестивал, който е част от културния календар на Столичната община и се провежда под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София. По традиция фестивалът представя интересни събития и на сцените в Пловдив и Варна. На 10 март (събота) от 19:00 ч. в Държавен музикален и балетен център ще се проведе вторият премиерен спектакъл „Дневникът на Дракула“, с който балет „Арабеск“ гостува на фестивала в столицата. Специално участие в представлението ще вземат актьорите Деян Донков и Биляна Петринска.

Тази година в програмата на Европейския музикален фестивал влизат над 13 концерта с големи български и международни артисти. Един от акцентите на тазгодишното издание на фестивала е концертът с участието на оперната прима Александрина Пендачанска и пианиста Людмил Ангелов на 15 юни 2012. Това е юбилеен концерт на диригента Михаил Ангелов, който навършва 80 години.

Билети за концертите от Европейския музикален фестивал в София може да бъдат закупени от касата на „Кантус Фирмус“ във фоайето на зала „България“ и оналйн на www.ticketsbg.com. Продажбата на билети за спектакъла „Дневникът на Дракула“ се извършва на касата на Държавен музикален и балетен център – София и в мрежата на Eventim.