Отново чистихме България заедно във втория ден от зелената кампания на bTV. Заедно с хилядите доброволци се погрижихме за местата за отдих и спортните площадки.

Днес, по време на инициативата „Да изчистим България заедно”, бяха почистени 243 места и бяха събрани 1690 тона боклуци от 11 хил. кв. м.

Районът около гребната база в Панчарево грейна. В почистването се включи и Националната спортна академия. Министър Красен Кралев събираше боклуци от езерото с лодка.

„Искам да ви благодаря за тази кампания, защото заедно с децата от спортния клуб успяхме да почистим езерото най-вече от клони – това винаги е необходимо. И изобщо това е една идея, която е супер и ние приветстваме”, каза министърът.

Да изчистим българия заедно
(Photo: Ладислав Цветков)

Ученици от Първа частна математическа гимназия почистиха района на училището си. Те имат европейска номинация във връзка със седмицата за намаляване на отпадъците.

Хиляди хора се включиха в чистенето на любимите си места за отдих и спорт.

Почистването в страната

700 души чистиха в Харманли. Най-активни бяха децата.

Най-активни във варненско бяха хората в Аксаково. Те почистиха местността Тракийска чешма.

Близо 4000 души чистиха на територията на община Дулово. „Днес мисля да почистя стадиона, защото ние тука с приятели играем, ритаме топка и трябва да ни е чисто”, каза Стоя Колев.

Чистим Пампорово
 

И Сливен се включи в кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”. По-чисти станаха парк Сините камъни и Карандила.

Десетки бургазлии се събраха да почистят парк „Росенец”. Почистването в Бургасзавърши с

В Дряново светна дворът на училище „Максим Райкович”. „Включихме се в тази кампания, за да изчистим нашето училище”, обясни Станислав Иванов.

Кампанията на bTV продължава още три недели. Следващата акция е на 31 май, когато ще чистим заедно детските площадки преди Деня на детето.