Свършиха билетите за юбилейния концерт на Борис Карадимчев, който ще представи на 15 ноември Оркестърът на Класик ФМ радио под диригентството на Григор Паликаров. Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Васил Петров, Орлин Павлов и Георги Мамалев са част от звездния списък на изпълнителите, които ще излязат на сцената на зала „България”. Още един актьор – Христо Гърбов, ще бъде част от шоуто. Той ще се изяви с емблематичната песен „Робинзон Крузо“, а с него ще пеят децата от хор „Пим-Пам“ – състав, който е ръководен от Борис Карадимчев в продължение на повече от 30 години. Композиторът написа специални аранжименти на хитовите си песни, като „Нашият град“,„Богатство“, „Хора и улици“, „Бяла тишина“, „Оставаме“, „Безсъние“. На финала на сюитата ще прозвучи и песента, която стана един от символите на демократичните протести през 90-те години – „Времето е наше“, но с нов текст, насочен към юбилея на създателя й. Три много интересни произведения от класическия репертоар на Борис Карадимчев също са част от програмата. Фантазия за цигулка и оркестър Something по теми на „Бийтълс” ще слушаме със солист Калина Христова, а клавирната фантазия „Проксима“, която носи името на една от песните в „Момчето си отива“, ще бъде изпълнена от топ пианиста Георги Черкин. Цигуларят Ангел Станков, който е бил ученик на Борис Карадимчев, ще представи шест музикални картини за цигулка и оркестър – първата издадена композиция на автора.

С юбилейния концерт на Борис Карадимчев ще бъде открит цикълът „Концертмайсторите“, организиран от „Кантус Фирмус“ с финансовата подкрепа на Министерството на културата. За осъществяването на юбилейния концерт съдействат още Столичната община, Съюзът на българските композитори, сдружение „Музикаутор“ и народно читалище „Д-р П. х. Берон 1925“. Организаторите обещаха да потърсят възможност да дадат на още хора извънредно възможността да се насладят на музиката в концерта. Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио в Деня на будителите получиха наградите „Кристална лира”, с които музикантската гилдия ги отличи за приноса им към развитието на културата.

Борис Карадимчев е един от най-уважаваните и признати съвременни български композитори; автор е на над 300 популярни песни и на музиката за над 40 игрални филма. Той е създал и редица симфонични и камерни произведения. Борис Карадимчев е роден на 30 март 1933 г. в Ямбол. Завършва Българската държавна консерватория (сега Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“) със специалностите дирижиране и композиция. Работил е в „Българска концертна дирекция“ и Българската национална телевизия. Преподавал е хармония в Естрадния отдел на БДК и е професор по филмова музика в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. От 1978 г. е художествен ръководител на детски хор „ПИМ-ПАМ“. През 50-те години са първите му опити в популярната музика. Той е един от първите композитори, които подават ръка на бийт групите от края на 60-те – „Щурците“, „Сребърните гривни“ и др. В края на 70-те и през 80-те работи активно с групата „Тангра“. Носител е на награди от фестивалите в Сочи (1967 г.), „Златен Орфей“ (1967, 1977, 1979, 1997 г.) и др.