Възрастен мъж,преподавател в Американския колеж е с опасност за живота, след като вчера следобед е бил нападнат и зверски нахапан от глутница кучета. Инцидентът е станал в столичния квартал „Малинова долина”. Пострадалият има двойно гражданство – българско и американско.

От полицията съобщават, че кучетата, които били между 15 и 20, съборили мъжа на земята и го нахапали по цялото тяло и главата.

Хирурзите във Военна болница са направили няколко операции, за да спасят живота му, но състоянието му остава тежко.
Група граждани хранят глутницата със сурови кокали, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на извънредната сесия на Столичния общински съвет. Тя смята, че трябва да има санкции за такива хора.

Работим чудесно с организациите за защита на животните, но има представители на тези организации и на гражданите, които хранят бездомни кучета, което е недопустимо. Ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си, заяви Фандъкова. По думите й програмата за овладяване на проблема с бездомните кучета трябва да бъде приет възможно най-бързо.

Няма друг път за решаване на проблема с бездомните кучета освен със засилена и мащабна кастрация и изграждане на нови приюти.

Одобрявате ли идеята за санкции спрямо хората, които хранят бездомните кучета?

Включете се в „Разговор в Трафика” между 17:30 и 19:00 като се обадите на телефона в студиото 02/422 50 84 или коментирайте под новината.