603 675,62 лева са постъпили в специално откритата сметка за връщане на бонуси. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание. Днес изтече крайният срок за връщане на премиите, който премиерът даде на министрите, техните заместници, членовете на политическите кабинети, областните управители и техните екипи.

„Призовавам в тази сметка да бъде преведен хонорарът на Ахмед Доган (за „Цанков камък” – бел. ред). Цинизмът, с който Лютви Местан ме запита – какво ще ги направим (чиновниците – бел.ред.), ето какво ги направихме – половината ги уволнихме, другите си ги върнаха парите. Да видим те какво ще направят сега”, каза Борисов.

Ахмед Доган, който все по-рядко се появява преди медиите, отговори на Борисов, след като се срещна с президента Плевнелиев.

"Не съм бил министър, не съм вземал бонуси. Хонорарът не е бонус, не бъркайте дефинициите", каза Доган в отговор на въпрос на журналисти, цитиран от "Дарик".

Според Доган, ако държавният служител няма стимулиране, той не може да представлява държавата и държавния интерес.

Съгласни ли сте с изказването на Ахмед Доган, според когото ако държавният служител няма стимулиране, той не може да представлява държавата и държавния интерес?

Включете се в „Разговор в Трафика” между 17:30 и 19:00 като се обадите на телефона в студиото 02/422 50 84 или коментирайте под новината.