Една от темите,  които ще дискутираме тази вечер в “Разговор в Трафика“ е с решението на правителството да спре строителството на АЕЦ „Белене“.

Правителството реши да прекрати строителството на АЕЦ „Белене“. На площадката ще се изгради газова централа. Позицията на страната бе съобщена лично от премиера Борисов, два часа след като от правителството изтече информацията за окончетелното решение, което бе приветствано от част от опозцията и силно критикувано от друга.

Енергийният министър Делян Добрев заминава утре за Москва, за да преговаря с Русия държавната компания „Росатом” да не съди България за неустойки.

Все още не ясно кой ще строи газовата централа, но създаването й е обвързано с "Южен поток" и цените на газа. Заместник-финансовия министър Владислав Горанов заяви, че при разговора си с Путин премиерът Борисов е изтъкнал, че може Германия да плаща 330 долара за газа, а България - 600

"Ние в "Южен поток" ще вложим всички амбиции и плановете ни са - 2015 г. декември месец, да тече газ по "Южен поток".

С "Южен поток" като газов проект, ние ставаме газопреносен център на Балканите, стратегически важен. Турското правителство подписа договор с "Южен поток", където акционери са най-големите компании на Франция, Италия, Германия и др. и турското правителство им даде право да минат през икономическата зона на Черно море", коментира Борисов.

Одобрявате ли решението на правителството за АЕЦ „Белене”?

Включете се в „Разговор в Трафика” между 17:30 и 19:00 като се обадите на телефона в студиото 02/422 50 84 или коментирайте под новината.