Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път започва на 20 април, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция в Столичната община.

Проектът включва рехабилитация на пътната настилка, подмяна на мантинели, ремонт на бордюри и тротоари, подмяна на електрически инсталации.

Вторият етап на реконструкцията на бул. "Цариградско шосе" ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. "Яворов" и 4-ти километър. Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е 19,5 млн.лв., каза кметът Фандъкова.

През тази година Столичната община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди. Ще бъдат изградени 12 нови улици, между които ул. "Обиколна", бул. "Тодор Каблешков" от ж.к. "Бъкстон" до бул. "Цар Борис Трети", ул. "Народен герой".

Общината планира основен ремонт на улиците "Солунска", "Княжевска", "Цар Симеон" и на още 35 вътрешноквартални улици в почти всички райони на града. Ще се работи по улиците "Златовръх", "Мала планина" и "Бигла" в кв. "Лозенец", ул. "Шумако" в Симеоново, ул. "Рилска обител" в "Подуяне", информира кметът Фандъкова.

Тя каза, че програмата на Столичната община включва и рехабилитацията на повече от 20 моста и два транспортни тунела, като например моста на "Захарна фабрика" при бул. "Сливница", който е в изключително лошо състояние.

В началото на юни започва ремонтът на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк, предстои реконструкцията на бул. "Дондуков".

За началото на юни е предвиден и ремонтът на Руски паметник, срокът за изпълнение на проекта е 75 дни. След като той бъде готов, ще започне и реализацията на проекта за кръстовище на две нива на бул. "Иван Гешов" и бул. "България", съобщи още кметът на София.