Нискотарифната авиокомпания Wizz Air добавя пет нови дестинации от София. От средата на септември превозвачът ще лети до Бари, Неапол, Кьолн, Мюнхен и Женева, съобщиха от компанията.

Търговският директор на компанията Гергю Арбан обяви, че билетите влизат в продажба от днес. Полетите до Бари, Кьолн и Женева ще започнат от 14 септември, а тези до останалите две дестинации – от 16 септември.

Най-ниската цена за еднопосочен билет е 49.99 евро за едната посока - до Бари. Стартовите цени по другите четири дестинации отново за еднопосочен билет с включени такси и салонен малък багаж са 59.99 евро.

Швейцария е нова страна за пътуване от България и е място, което привлича с множество възможности, посочват от компанията. По думите на Арбан Женева е седалище на много компании, а Швейцария е ски регион, който се харесва на мнозина. 

В допълнение превозвачът увеличава честотата на полетите до няколко дестинации - Лондон, "Лутън" от 11 на 14, до Болоня (стават 4), Ларнака (4), Дубай (3), Малта (3), обяви той.

„Така ще привлечем повече туристи към България, както и по-голям брой бизнес посетители“, коментира Гергю Арбан. По думите му над 10% от пътуващите с Wizz Air използват превозвача за бизнес пътувания.