Грандиозният концерт ще се излъчи на 8 декември от 20:00 часа в ефира на bTV

Едно от най-усмихнатите и чаровни лица в българския ефир – Яна Грудева и един от най-актуалните млади актьори Иво Аръков, ще бъдат водеща на големия финал на „Зелената песен на България“, а специално участие ще вземат любимите водещи от ефирите на N-JOY, Z-Rock и Jazz FM.

На грандиозния концерт на 7 декември в зала 1 на НДК ще станат ясни имената на победителите в музикалното състезание по инициатива на радиата N-JOY, Z-Rock, Jazz FM и Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“. Финалът ще се излъчи на 8 декември от 20:00 часа в ефира на bTV.

Яна Грудева, която в момента зрителите гледат като водеща на предаването „Африка: Звездите сигурно са полудели“ в тандем с Антон Хекимян, има силно отношение към природата и застана зад идеята на „Зелената песен на България“.

Иво Аръков ще се изяви за пръв път като водещ на финала на „Зелената песен на България“. Актьорът, който печели многобройни фенове с ролята си на Антон Велев в сериала „Фамилията“,  споделя, че се радва да бъде част от проект с идея, посветена на природата и музиката едновременно.

Една седмица остава до кулминацията на „Зелената песен на България“ – големият финал, когато за първи път сцената на зала 1 на НДК ще се превърне в жива борова гора. Истински дръвчета, есенни листа, трева, звездно небе са само част от елементите на грандиозния декор на събитието. На уникалния фон Графа, Михаела Филева, Били Хлапето, Криско, Революция Z, Der Hunds, Рут Колева ще изпълнят песните, създадени специално за участието им в конкурса за нова българска музика.

На грандиозното събитие ще бъдат връчени статуетки за „Зелената песен на България“, за най-добър текст и най-добро видео. На www.zelenatapesen.bg тече оспорвано гласуване за фаворит в музикалното състезание.

Билетите за концерта са в продажба онлайн на www.ticketsbg.com, билетен център НДК и касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“.