След оспорвано гласуване приключи първият етап на номинации за „Зелената песен на България”, а на живо в ефирите на N-JOY, Z-Rock и Jazz FM станаха ясни имената на групите и изпълнителите, които ще участват в различното музикално състезание. Кампанията по инициатива на радио N-JOY, Z-Rock и Jazz FM съвместно с Оперативна програма „Околна среда”и Министерството на околната среда и водите, провокира слушателите да посочат своите любими изпълнители. За участие в „Зелената песен на България”  бяха избрани общо 4 поп групи и изпълнители, 2 рок банди и 1 джаз изпълнител.

Феновете на радио N-JOY номинираха с най-много гласове Графа, Криско, Михаела Филева и Били Хлапето. Така те определиха, че именно те ще са поп изпълнителите, които ще създадат нови хитове за участие в „Зелената песен на България”. Слушателите на рок радиото на България – Z-Rock избраха с най-много номинации бандата „Революция Z” и алтърнатив рок групата Der Hunds. Любителите на джаз музиката дадоха най-много гласове за Рут Колева, като така тя стана победител в джаз категорията на състезанието.

Финалистите ще създадат нови музикални хитове, а отново слушателите ще имат решаващия глас в избора на големия победител в конкурса. Новите хитове на най-големите и актуални имена на поп, рок и джаз сцената на България ще бъдат представени в началото на месец септември 2013 година.

Много емоции, музика и изненади предстоят в „Зелената песен на България” –  едно различно музикално състезание на радио N-JOY, Z-Rock и Jazz F, съвместно с Оперативна програма „Околна средаи МОСВ.

За повече информация посетете сайтовете www.njoybg.com, www.zrockbg.com и www.jazzfmbg.com.