За осемнадесета поредна година единственото радио за класическа музика в България –   Classic FM и галерия „Макта” ще раздадат престижните награди „Златно перо” за принос към българската култура и изкуство. Призовете ще бъдат връчени на официална церемония, която ще се състои на 22 май от 11:30 часа в Националното музикално училище „Любомир Пипков”.

Наградите „Златно перо” под формата на брошка, изработена от 24-каратово злато, ще получат

24-ма представители на българската култура и изкуство. Сред отличените са композиторите Борис Карадимчев и Хайгашот Агасян, писателите Людмила Филипова и Георги Господинов, актьорите Леонид Йовчев, Георги Кадурин и Валентин Танев, журналистката Лора Крумова и други.

Слушателите на Classic FM радио ще определят един от носителите на престижното отличие за 2013 година. Своите предложения за номинирани представители на българската култура с изключителен принос към развитието на българските културни ценности, могат да изпращат на [email protected] до 20 май включително. Един от включилите се с предложение за награда „Златно перо” ще спечели покана за двама за концерта на пианиста Георги Черкин в рамките на Европейския музикален фестивал.

Официалната церемония по връчване на наградите се провежда в рамките на Европейски музикален фестивал  със съдействието на Министерство на културата и Столична община.

Повече информация за наградите „Златно перо” можете да откриете на www.classicfmsofia.com.