Започва разследването на причините за взрива на военните складове край карловското село Иганово. Днес изтича 24-часовият срок, предвиден за изчакване за обезопасяване на района и необходим на техническите лица да започант процесуално-следствените действия.

Очаква се днес да започнат и разпитите на хората от завода и живеещите в района. По първоначални данни над 800 души ще бъдат разпитани заради взривовете. Безпилотни самолети и бронирани машини направиха оглед на отломките вчера.

Стана ясно, че се е взривил 1 тон тротил. Пред bTV главният секретар на МВР Георги Костов уточни, че експлозията е с такъв еквивалент, което не значи, че точно 1000 кг тротил са се взривили. Няма пострадали или ранени хора, както и замърсяване на въздуха. Основните версии, по които полицията работи, са саботаж и авария. Няма опасност от нови взривове.

Днес е неработен ден за служителите на цеховете. В пламъците можело да горят Димитрина Маджарова и нейните 50 колеги. Разместили обаче графика и вместо до 8 вечерта работили до 4 следобед, за да отидат на пролетен банкет.

В ефира на bTV бившият военен министър Аню Ангелов заяви, че е много важно да се установи кое е било първо - взривът или пожарът край Иганово. По думите му трябва да има много по-строги правила за даване на разрешителни за утилизация, отколкото за производство.