Днес започват ремонтите на основни пътни артерии в страната.

По най-амортизираните участъци по магистралите „Хемус” и „Тракия” ще се работи от днес. Движението ще се организира „шахматно”, за да може да се прехвърля от едната в другата лента.

100 милиона лева отпусна кабинетът за ремонт на най-проблемните отсечки от магистралите.

Ремонти по магистралите
(Photo: bTV)

От магистрала „Тракия” ще се ремонтират три проблемни участъка – на изхода на София и в районите на Пазарджик и Пловдив. По „Хемус” ще се работи в четири участъка – от Шумен към Варна.

Общо 6 виадукта ще бъдат ремонтирани по двете основни магистрали.

По план основните дейности трябва да приключат до началото на юли, но на някои участъци ще се работи и след това. Обещанието е, че все пак ремонти по магистрала „Тракия” през лятото няма да има.

Ремонти и в София

От днес започва и ремонтът на основния столичен булевард „Цариградско шосе”. Рехабилитацията стартира още тази нощ и трябва да продължи на два етапа до септември.

Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" започва в понеделникПърво от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път, а от юни и участъкът между бул. "Яворов" и 4-ти километър

Първият етап обхваща ремонт на „Цариградско шосе” от булевард „Александър Малинов” до Околовръстния път. Ще се извърши подмяна на пътната настилка, подмяна на мантинели, ремонт на бордюри и тротоари, подмяна на електрически инсталации.

Вторият етап ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. „Яворов” и 4-ти километър. Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е повече от 19 милиона лева.

През тази година Столичната община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди.