Ще има водоноска ако ремонтите продължат над 12 часа

    „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от центъра на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията.

    Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на сградни водопроводни отклонения, пожарни хидранти и спирателни кранове по ул. „Георги Сава Раковски”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района: по ул. „Георги Сава Раковски” от ул. „Екзарх Йосиф” до бул. „Сливница”, по ул. „Екзарх Йосиф” от ул. „Георги Сава Раковски” до ул. „11-ти август”, по ул. „Св. Св. Кирил и Методий” от ул. „Георги Сава Раковски” до ул. „11–ти август”.

    При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на ул. „Георги Сава Раковски” ъгъла с ул. „Цар Симеон”.

    Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, информират от „Софийска вода”.