.
Блажка Димитрова
On Air
слушай онлайн

Блажка Димитрова разказва за отговорното готвене, информирания избор и нулевия отпадък

Обичате ли риба, миди, раци, октоподи? А знаете ли кои от тези видове са застрашени от свръхулов? 58 процента от световните рибни запаси са обект на свръхулов, 31 процента от рибните запаси в света са експлоатирани до краен предел. Над 800 милиона души зависят от рибата като източник на храна и доходи – предимно в развиващите се страни. Затова WWF – България организират онлайн събитието „В дълбините на морската кухня“ от 19 часа тази вечер, в което Блажка Димитрова ще изпълни лесна и вкусна рецепта с миди, а в същото време ще разкаже как да опазим живота в океана. Тя разказа и пред слушателите на „За града“ по bTV Radio за философията на нулевия отпадък и за нейния ресторант с нулев отпадък, който е първи по рода си в България. Има как всеки от нас да стане част от положителната промяна и най-хубавият ден да започнем тази промяна е днешният!

Чуйте какво сподели с нас вдъхновяващата Блажка Димитрова: