На 2 юли 2019 г. г-н Юри Копач беше избран за Заместник-председател на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Председател на Комисията по автомобилно застраховане към нея.

Г-н Копач има дългогодишен стаж в бранша и е един от доайените в автомобилното застраховане в България. Като член на Управителния съвет  и Изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД през последните години, той заедно с г-н Данчо Данчев – Главен изпълнителен Директор на Дженерали Застраховане АД, г-жа Жанета Джамбазка – Изпълнителен директор и г-н Радослав Димитров – Изпълнителен директор, осъществиха стратегическо реорганизиране на компанията, което позволи на дружеството да насочи вниманието си към основния бизнес на компанията. Беше постигната по-голяма дисциплина в управлението на активите с опростено и прозрачно управление. Този процес доведе Дженерали Застраховане АД до нова фаза, основана на ефективни бизнес модели, иновативни търговски стратегии, както и на една по-силна агентска мрежа и марка.

Юри Копач е завършил във ВИИ „Карл Маркс” (Университета за национално и световно стопанство) през 1990 г., специалност „Икономика и организация на труда”. Има допълнителна квалификация придобита в Икономическия институт към Австрийската стопанска камара по „Фирмен мениджмънт” през 1998 г.