Лятна програма с десетки събития за меломани и малчугани ни предлага столичният Общински културен институт Дом на културата „Искър“. В неговата красива голяма зала се снима предаването „Комиците“ от ефира на bTV и следващите покани да се включим в тяхното шоу е за 17 и 25 юли от 17:30 ч. и от 20 ч. През целия юли и август продължават заниманията в ателиетата на „Весела ваканция“, а до края на месеца ще продължим да слушаме Софийския духов оркестър с неговите изяви на Лятната естрада в Борисовата градина. Повече подробности в „За града“ ще разкажат Евгения Михайлова – директор на Дом на културата „Искър“, и Юли Дамянов – диригент на Софийския духов оркестър.
 
И още по време на срещата ни днес – как да се погрижим за кожата си в слънчевото лято ще ни посъветва дерматологът д-р Михаил Михайлов.
 
Родители на ученици и техни приятели ще боядисват училището в Кремиковци на 7 юли. Идеята е на Албена Спърлинг, за чиято инициатива за обновяване на класните стаи bTV разказа в предаването „Преди обед“ през 2017 г
 
Ще си припомним срещата с българско семейство, превърнало се в символ на новите ни будители. Ачо и Петя Йорданови възстановяват манастири в Луковит, а тяхната история видяхме разказана в предаването „Тази неделя“
 
Хора, изкуство и природа. Изложбата в Чешкия център в София „Биоморфни форми 2019“ е в резултат на съвместен проект на „Нов български университет“ и Университета за приложни науки и изкуства в Дортмунд, Германия. Ръководителят на проекта проф. д-р Борис Сергинов ще ни разкаже подробности в „За града“ днес.