На 17-ти септември 2020 година в Интер Експо Център и онлайн се проведе Тук-Там Кошер 2020, вдъхновяващо събитие за професионални възможности, среща с нови технологии, идеи и хората, които ги осъществяват. В него взеха участие 45 прогресивно мислещи бизнеси, 9 иновативни български продукти и техните създатели, близо 40 лектори с международен опит и над 1,350 таланти с опит или образование в чужбина.

В предването „За града“ разговаряхме в водещата на bTV Radio Тереза Захариева, която беше модератор на Hot Hive експо зоната, където създателите на 9 иновативни компании участваха в модерирани разговори, отговаряйки на въпроси от публиката както на мястото така и онлайн.

Второто издание на събитието за професионално развитие, нови знания, кариерно ориентиране и нови контакти се проведе под патронажа на Европейския парламент.

Американският посланик в България Херо Мустафа сподели чрез онлайн жива връзка: "Искам да кажа на всички вас колко много ние подкрепяме организацията "Тук-Там", вашата мисия и всичко, което правите и да ви пожелая успех с тази конференция. Тазгодишната тема "Стигни далеч, остани близо" е всъщност перфектна."

Богатата семинарна програма на Кошер 2020 представи пред публика с разнороден опит близо 40 лектори, които участваха в динамични панелни дискусии, разказаха истории от практиката и изнесоха вдъхновяващи лекции на теми като технологии, open data, изкуство, устойчиво развитие и др. Генералният директор на БНР Андон Балтаков разказа за решението си да напусне България, годините в САЩ включително в CNN и това, че за него “БНР не е връщане назад, то е следващ етап”.

В панела "Колко далеч стига българското изкуство", модериран от журналиста Даниел Ненчев, режисьорът Стефан Командарев разкри: "Има две неща, които са много важни, за да може един филм да тръгне по света, да срещне своята публика, и това са автентичност и универсалност, колкото и да са противоречиви." За писателя Георги Господинов важното е "да разкажеш българската си тъга като световна тъга, българските си усещания като световни усещания, като разбираеми за света".

Над 150 човека почерпиха нови знания в интерактивните работилници водени от професионалисти с дългогодишен опит в сферата на комуникациите - маркетинг, медии и разказване на истории, както и счетоводството за различни проекти. А в „лабораторията за таланти”, участниците разбраха кои са нужните елементи за успешно позициониране на пазара на труда и как да се превърнеш в най-добрия кандидат за дадена позиция. Специалистите от HRS и nPloy даваха съвети за това как да търсим ефективно работа в България, как да направим CV-то си по-атрактивно и релевантно спрямо позицията, за която кандидатстваме. Те проведоха разнообразни работилници, консултации и коучинг сесии за хора на всеки етап от кариерното им развитие.

Зоната Buzz Hive посрещна алумни клубовете на българите завършили образование в САЩ и Обединеното кралство, членове на Немската търговска камара както и представители на дизайн и стартъп общностите. Зоната предразположи участниците към нови запознанства и разширяване на мрежата им от лични и професионални контакти.