Столичната община обяви програмата „Културно наследство“ за подпомагане на собствениците на сгради – паметници на културата. С цел да ги улесни в поддържането на ценните постройки, общината безплатно ще изготвя проект за обновяване на фасадата или за цялостна реконструкция. Така собствениците могат директно да пристъпят към реализация със собствено, банково или проектно финансиране. За завършването ще имат срок от 3 год., а при неизпълнение ще трябва да върнат парите.
 
Проектите ще се изготвят от лицензирани фирми, избрани чрез обществена поръчка. За пилотното издание на програмата през тази година са предвидени 300 000 лв. Изготвянето на проект струва средно около 50 000 лв., а улеснението за собствениците идва по още едно направление – те няма да се занимават с никакви бюрократични процедури. Проектантът сам ще извърши съгласуванията с Министерството на културата, други институции и комуналните дружества, а собствениците директно ще получават правото на строеж. Подробностите – в предаването „За града“ в репортажа на Светослав Николов: 

Цялата музикална история на България от последните пет десетилетия пазят снимките на фотографката Василка Балевска. Нейна, например, е първата професионална снимка на Васко Василев, която е отпечатана на корицата на неговата дебютна плоча. Василка Балевска снима и Вадим Репин в началото на неговата международна кариера – тук е първият му концерт в чужбина, а тогава той е едва на 10 години. Как се вижда изкуството през обектива на фотографа? Василка Балевска разказва в „За града“ в навечерието на откриването тази вечер на нейна ретроспективна изложба във фоайето на зала „България“.
 
По време на срещата ни днес си припомняме и голямото интервю на Георги Христов в предаването Cool…T.